Duurzaamheid in schilderwerk

Monteren

De technologie ontwikkelt zich steeds, ook binnen het schildersvak. Zo ontstaan steeds betere verfsystemen voor de schildersbranche die duurzaam werken bevorderen.

Ook bij Zandstra Schilderwerken staan milieukundig verantwoorde producten voorop. Hoewel het niet direct zichtbaar is, resulteren de normen zoals KS2000 in veel minder milieubelasting.

Met oog voor kwaliteit en milieu

De zorg voor mens en milieu is de laatste jaren enorm toegenomen. Met name westerse landen hebben inmiddels ingrijpende maatregelen getroffen om het milieu zo min mogelijk te belasten. Dit is hard nodig om ernstige problemen zoals het broeikaseffect, zure regen of bodemverontreinigingen tegen te gaan. Om de gezondheid van producenten en verwerkers van verf te beschermen zijn richtlijnen en wetten opgesteld. De door ons gebruikte producten voldoen uiteraard aan alle regelgevingen.

Zonder in te boeten aan kwaliteit, bieden de nieuwste producten ondanks dat zij minder milieubelastend zijn wel degelijk een betere UV-bestendigheid (er wordt gewerkt met een hogere vaste-stofgehalte waardoor de laagdikte toeneemt: zogenaamde high solid verven).

Wetten en regelgeving voor milieuvriendelijk schilderwerk

Sinds 2010 moeten alle verffabrikanten voldoen aan de Europese richtlijn omtrent de hoeveelheid oplosmiddel in de verf. In 2010 verdwenen veel oplosmiddelhoudende lakken de VOS wetgeving. Vluchtige Organische Stoffen (VOS) is een groep van vluchtige of snel verdampende producten die één of meerdere koolstofatomen bevatten. Meestal zijn ze synthetisch aangemaakt op basis van aardolieproducten. Deze stoffen worden vaak gebruikt als oplosmiddelen in verf of schoonmaakmiddelen.

Milieuvriendelijke materialen
Na de wijziging in regelgeving zijn alleen High Solids, Lijnolieverven en watergedragen verven gebleven. Voor de meeste oplosmiddelhoudende producten die zijn verdwenen, zijn inmiddels goede milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar.

Gezondheid
Bij het maken van een milieubewuste verfkeuze is en blijft het van belang te weten welke invloed verf op de leefomgeving heeft. En niet minder belangrijk is uw gezondheid en die van ons team van vakmensen.

Daarom leeft Zandstra Schilderwerken wetten en vergunningsvoorschriften na, stimuleren we milieubewust handelen en proberen we afval tot een minimum te beperken.Daarnaast vragen we altijd om ook onze opdrachtgevers mee te denken over milieubewuste oplossing voor de vraag.

Dienstenpalet

Schilderwerk Schilderwerk
Spuitwerk Spuitwerk
Beglazing Beglazing
Onderhoud Onderhoud
Interieuradvies Interieuradvies

Social Media

Offerteaanvraag

Schilderwerk, beglazing, onderhoudsplan of kleuradvies? Vraag nu een vrijblijvende offerte aan! Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met u op voor een passende offerte. 

× U heeft niet alle velden correct ingevoerd.